ua en ru

DTEK планує залучити фінансування у 1,5 млрд дол

DTEK Holdings B.V. планує залучити фінансування у 1,5 млрд дол. Про це йдеться в проекті рішення позачергових зборів "ДТЕК Дніпроенерго".

"Попередньо схвалити вчинення товариством протягом одного року значних правочинів у зв'язку із залученням DTEK... фінансування на суму до 1,5 млрд дол. США шляхом випуску боргових цінних паперів на внутрішніх та/або міжнародних ринках капіталу з процентною ставкою і термінами погашення, передбаченими умовами розміщення відповідних боргових цінних паперів зокрема", - йдеться в документі.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ПАТ "Дніпроенерго", ПАТ "Київенерго" і ПАТ "Західенерго". Вся вироблена електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановлена потужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" становить 18,2 ГВт.

Читайте також: ДТЕК хоче отримати контрольний пакет акцій Vanco Ukraine.