ua en ru

ДТЕК поліпшив фінпоказники в першому півріччі за рахунок відсутності збитків від втрати підприємств в зоні АТО

ДТЕК поліпшив фінпоказники в першому півріччі за рахунок відсутності збитків від втрати підприємств в зоні АТО Фото: ДТЕК Енерго (energo.dtek.com)

Також позитивним фактором стала стабілізація національної валюти

ДТЕК Енерго відзвітувала про 5,4 млрд грн прибутку за 6 місяців 2018 року, порівняно з 1 млрд грн збитків за аналогічний період минулого року. Інвестиції у виробництво за звітний період склали 3,3 млрд грн.

Компанія реалізує програму з оновлення потужностей, щоб забезпечити ефективну роботу в умовах конкурентного ринку електроенергії і підвищити енергонезалежність України.

Позитивним фактором, що вплинув на фінансові показники компанії, стала відсутність 3,9 млрд грн збитків за активами, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях. Нагадаємо, що компанія в консолідованій звітності за січень-березень 2017 року загальний збиток по НКТ оцінила у майже 7 млрд грн, потім був проведений перегляд фінансових зобов'язань, в результаті чого сума збитку по відношенню до першого кварталу була знижена і становила 3,9 млрд грн за 6 місяців 2017 року.

Також позитивним чинником стала стабілізація національної валюти. Зміцнення гривні збільшило прибуток за курсовими різницями на 2,7 млрд грн за результатами 1 півріччя 2018 року.