ua en ru

ДТЕК домовився про отримання контрольного пакету акцій "Нафтогазвидобування"

ДТЕК домовився про отримання контрольного пакету акцій "Нафтогазвидобування". Про це сказано в повідомленні прес-служби компанії.

"Зараз ДТЕК досяг угоди про придбання пакета акцій ВАТ "Нафтогазвидобування" у поточних акціонерів товариства, а СКМ прийняв рішення передати 25% акцій ПАТ "Нафтогазвидобування" ДТЕК. Завершення угоди між ДТЕК і акціонерами ПАТ "Нафтогазвидобування" відбудеться після отримання дозволу Антимонопольного комітету України (АМКУ), в результаті чого ДТЕК стане власником контрольного пакету акцій", - говориться в повідомленні.

ПрАТ "Нафтогазвидобування" - найбільше приватне підприємство, яке видобуває газ в Україні. Працювати початок навесні 1999 року. Заснували ЧАО Петро Порошенко і Микола Рудьковський. На початку нульових Порошенко в структурі власників підприємства змінив Нестор Шуфрич. "Нафтогазвидобування" розробляє Семеринківське родовище, розташоване у Шишацькому районі Полтавської області. Частка підприємства у видобутку газу приватними компаніями на 2010 р. становила 30,5%. Обсяги видобутку постійно збільшуються.

Раніше повідомлялося, що завдяки входженню структур СКМ в капітал "Нафтогазвидобування", компанія сподівається подвоїти видобуток природного газу протягом наступних двох років.

Читайе також: Гендиректором "Нафтогазвидобування" призначений Ігор Щуров.