ua en ru

Дотації Київському метрополітену у 2015 р. будуть збільшені на 200 млн грн - до 570 млн, - Кличко

Дотації КП "Київський метрополітен" у 2015 р. будуть збільшені на 200 млн грн.

Дотації КП "Київський метрополітен" у 2015 р. будуть збільшені на 200 млн грн. Про це сьогодні під час представлення нового керівника столичного метрополітену Віктора Брагінського повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає прес-служба столичного міського голови.

"Цього року метро було дотаційним на 370 млн грн, а наступного року очікуваний розмір дотацій становитиме на 200 млн грн більше. Тому наша основна задача - підвищити економічний КПД метрополітену", - сказав мер Києва.

Таким чином дотації будуть збільшені до 570 млн грн.

Кличко також підкреслив, що на сьогодні столичний метрополітен має величезні борги, тому основним завданням нового керівництва повинне бути саме підвищення ефективності роботи підприємства.

Він також наголосив на необхідності наповнення столичного бюджету, зокрема, для належного функціонування і розвитку метрополітену. Одним з головних напрямів для надходження коштів до бюджету Київський міський голова назвав боротьбу з корупцією.

Раніше сьогодні стало відомо, що новим начальником КП "Київський метрополітен" призначений 31-рійний Віктор Брагінський, який до цього часу працював на різних керівних посадах у кількох державних компаніях, зокрема, в ДП "Бердянський морський торговельний порт" та в Київській обласній дирекції "Укрпошти".