ua en ru

Досягнута домовленість про створення робочої групи щодо ціни на газ, - Гройсман

Досягнута домовленість про створення робочої групи щодо ціни на газ, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Прем'єр запропонував ввести по одному представнику від кожної фракції і групи

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про те, що на зустрічі з лідерами фракцій Верховної Ради була досягнута домовленість про створення робочої групи з вивчення утворення ціни на газ. Про це глава уряду повідомив під час спілкування з журналістами, яке транслював телеканал "112 Україна".


"Ми по завершенню обговорили питання з "Блоком Петра Порошенко", "Народним фронтом", "Самопоміччю", "Волею народу", на жаль, "Батьківщина" і Радикальна партія не завершили цю розмову. Домовилися про те, що створимо робочу групу, створимо її на один тиждень", - додав прем'єр.

Як наголошується, Гройсман також запропонував ввести туди по одному представнику від кожної групи та фракції українського парламенту, які були б професіоналами.

"Ми ж з вами розуміємо, що це абсолютно прозора система, коли є єдина ціна, коли є єдина ціна для видобутку українського газу, немає підстав для махінацій і для того, щоб десь щось вкрасти, тому що рента на газ потрапляє в державний бюджет, тому що ціна, яку ми платимо, потрапляє до бюджету державної компанії. 100% державної компанії є прибутком держави, яка може бути вилучена в державний бюджет", - заявив глава уряду.

Він зазначив, що в бюджеті немає грошей, які можуть зникнути, а також те, що уряд відкритий і налаштований на нормальну взаємодію з українським парламентом.

Нагадаємо, Володимир Гройсман розраховує на 12 млрд доларів міжнародної фінансової допомоги в 2016 році.