ua en ru

Досягти миру в Європі можна тільки разом із Росією, - Меркель

Досягти миру в Європі можна тільки разом із Росією, - Меркель Фото: Ангела Меркель (flickr.com/europeancouncil_meetings)

Канцлер ФРН вважає, що не слід порушувати домовленостей між НАТО і РФ

Підтримання миру в Європі неможливо без участі Москви. Так вважає канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає DW.

"Досягти миру в Європі ми можемо тільки разом із Росією", - заявила вона в своєму відеопідкасті, опублікованому 2 вересня 2017 року.

"Я завжди виступала за те, щоб ми, не дивлячись на великі конфлікти навколо України і недоторканності територіальної цілісності, ніколи не порушували домовленостей між НАТО і Росією", - підкреслила Меркель.

За її словами, з точки зору європейської політики безпеки і оборонної політики слід докладати всіх зусиль для відновлення хороших контактів із Росією, але при цьому мають бути виконані умови мінських угод щодо встановлення миру на Донбасі.

"Коли це вдасться, у нас буде відправна точка для того, щоб відновити обсяг і інтенсивність переговорів", - упевнена канцлер ФРН.

Вона також вказала на необхідність дотримання всіх укладених договорів про роззброєння, зокрема між Вашингтоном і Москвою.

Нагадаємо, раніше федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що санкції проти Росії не будуть зняті до виконання РФ усіх умов.