ua en ru

Допити Януковича і Шуляка свідчать, що вони не налаштовані давати показання по суті, - прокурор

Допити Януковича і Шуляка свідчать, що вони не налаштовані давати показання по суті, - прокурор Фото: Віктор Янукович

Комплекс питань, поставлених на допитах, дозволяють говорити про недостовірність показань

Допити екс-президента України Віктора Януковича та екс-командувача внутрішніх військ Станіслава Шуляка свідчать, що вони не налаштовані давати показання по суті. Про це заявив прокурор департаменту спецрозслідувань ГПУ Олексій Донський в ефірі телеканалу "112 Україна".

Зокрема, він зазначив, що сторони обвинувачення, представники потерпілих поставили той комплекс питань, які дозволяють говорити про недостовірність показань.

"Від початку ми мали серйозні сумніви щодо ефективності цих допитів. Дані допити показали, що ці особи не налаштовані давати показання по суті. Це важлива для нас інформація, оскільки це побічно підтверджує їх інтегрованість в події злочинів, які ми їм инкриминируем", - заявив він.

Разом з тим, Донський зазначив і користь допитів Януковича і Шуляка. За словами прокурора, їм вдалося встановити "гарячі точки".

"Єдину користь, яку я можу відзначити, це "принцип гарячих точок". Тобто задається комплекс питань нешкідливих і таких, які є важкими. Там, де особа ухиляється, зрозуміло, що це той самий напрямок, який пов'язаний з участю у злочині. В даному випадку ми також змогли побачити ці "гарячі точки". Ми отримали підтвердження тих даних, якими володіли", - сказав Донський.

Крім того, прокурор додав, що, на його думку, ініціатива проведення допитів Януковича і Шуляка пов'язана з тим, що їм було необхідно озвучити певний текст.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Шуляк заявив, що під час протистояння на Майдані силовики втратили 80% спецтехніки.