ua en ru

Допит Януковича проходитиме у відкритому режимі, - адвокат

Допит Януковича проходитиме у відкритому режимі, - адвокат Фото: Віктор Янукович

Адвокат сподівається, що дата допиту Януковича буде названа найближчим часом

Допит екс-президента України Віктора Януковича в якості свідка у справі про розстріл на Майдані проходитиме у відкритому режимі. Про це заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Сторони процесу, прокурор, захист, потерпілі матимуть можливість взяти участь у цьому засіданні і поставити свої запитання. Всі ЗМІ, оскільки процес буде відкритим, матимуть можливість бути присутніми на цьому допиті", - сказав Сердюк.

Разом з тим, адвокат зазначив, що точна дата допиту Януковича наразі невідома.

"Точної дати на сьогоднішній момент не визначено, однак підготовчі роботи і процедура з організації допиту Віктора Януковича в процесі, в активній фазі. Я сподіваюся, що найближчим часом компетентні органи РФ озвучать дату, і ми зможемо взяти участь у цьому допиті", - сказав він.

Крім того, Сердюк додав, що Януковича буде допитано як свідка з використанням відеоапаратури.

"На жаль, українські слідчі не хочуть їхати на територію РФ, навіть рішення Печерського суду в одній зі справ, яким слідчі зобов'язані прибути до Віктора Януковича для отримання від нього відомостей, досі не виконано. Це буде звичайне судове засідання, під час якого Віктора Януковича буде допитано як свідка з використанням відеоапаратури", - заявив Сердюк.

Нагадаємо, допит Януковича може відбутися після рішення російського суду.