ua en ru

Допит Януковича: адвокат екс-президента заявив про проведення пробного дзвінка

Допит Януковича: адвокат екс-президента заявив про проведення пробного дзвінка Фото: допит Януковича відбудеться 25 листопада

За словами адвоката Януковича, жодного запиту в РФ з проханням надати сприяння в допиті не приходило

Допит екс-президента України Віктора Януковича відбудеться, і вже був проведений тестовий дзвінок. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк.

За його словами, між Святошинським і Ростовським судом був проведений тестовий зв'язок. Сердюк додав, що зв'язок відмінний, проблем під час комунікації не виникло.

"Допит, якого так довго чекала захист відбудеться. Він був ініційований Януковичем, саме він звертався в Святошинський суд з цим проханням. Я спростовую інформацію про запити, жодного запиту в РФ з проханням надати сприяння в допиті Януковича не приходило", - розповів Сердюк.

Він підкреслив, що Янукович надав Генеральній прокуратурі України інформацію про його адресу, статус ще рік тому. Також ГПУ були отримані документи, які підтверджували його юридичний статус перебування в РФ.

"Безумовно, Віктор Федорович активно готується до допиту. Він буде проходити у відкритому режимі, будь-які спроби зробити його закритим будуть незаконними", - зазначив Сердюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний прокурор України Юрій Луценко сумнівається в ефективності допиту Януковича по скайпу.