ua en ru

Д.Стросс-Кан випущений під заставу в 1 млн дол. і поміщений під домашній арешт (доповнення)

Колишній директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан випущений під заставу в 1 млн дол. і поміщений під домашній арешт. Про це повідомили представники суду Нью-Йорка, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Вони відзначили, що за обвинуваченим буде вестися цілодобове електронне спостереження. Суд наполіг, щоб при Д.Стросс-Кану знаходився один озброєний охоронець, послуги якого він буде оплачувати сам. У підозрюваного також повинні бути резервні 5 млн дол.

Нагадаємо, 15 травня стало відомо, що Д.Стросс-Кан арештований департаментом поліції Нью-Йорка за звинуваченням у спробі зґвалтування покоївки готелю, в якому він проживав, - 34-літньої мігрантки з Гани. Поліцейські вивели голову МВФ з літака перед самим відльотом до Парижа. Суд спочатку відмовлявся випустити високопоставленого чиновника під заставу, побоюючись, що той сховається від кримінального переслідування.

Сама покоївка підтвердила, що, "незважаючи на свій страх", вона має намір свідчити проти глави МВФ в суді.

Також вчора суд Нью-Йорка офіційно висунув екс-голові МВФ звинувачення в злочинах сексуального характеру. Д.Стросс-Кан заперечує всі звинувачення проти нього.

Раніше вчора Д.Стросс-Кан подав у відставку з посади директора-розпорядника МВФ. У повідомленні МВФ вказувалося, що він інформував виконавчу раду фонду про свій намір піти з посади директора-розпорядника МВФ. Відповідний документ був направлений від імені Д.Стросс-Кана виконавчій раді фонду. Його відставка вступила в силу негайно.