ua en ru

Донода має намір закрити всі нерентабельні шахти в регіоні

Донода має намір закрити всі нерентабельні шахти в регіоні Фото: Павло Жебрівський

Шахти, які зможуть вийти в "нуль", будуть виставлені на продаж

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський заявив, що планується закриття всіх нерентабельних шахт в регіоні. Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

"Ми розіб'ємо шахти на три категорії. Ті, що не зможуть вийти на рентабельне виробництво, підлягають закриттю. Другий тип - це ті, що можуть бути рентабельними, ми допоможемо їм, виділимо гроші на закладку нових лав, і коли вони вийдуть на "нуль", виставимо на продаж. Крім цього, є шахти, які мають прибуток. Ними буде керувати держава, і працювати на розвиток економіки", - підкреслив Жебрівський.


Жебрівський зазначив, що Донецьк має "донорів", які допоможуть у створенні нових робочих місць замість ліквідованих шахт.

Також він попросив шахтарів надати йому свої пропозиції з реформування галузі та окреслити шляхи виплати заробітної плати. Він запропонував їм обміркувати про можливості створення нових підприємств.

"Ми спільно з (міністром енергетики та вугільної промисловості - ред.) Ігорем Насаликом все обговоримо і визначимо точки відліку", - констатував він.

Нагадаємо, раніше Жебрівський заборонив чиновникам Донецької ОДА перетинати лінію розмежування.