ua en ru

У Донецькій області затримали інформатора бойовиків

У Донецькій області затримали інформатора бойовиків Фото: бойовики (twitter.com/dubovoyslavyans)

Інформатор бойовиків ДНР заявив, що соромиться своїх вчинків

В Донецькій області на Маріупольському блокпосту був затриманий інформатор бойовиків ДНР. Про це повідомляє прес-служба поліції у Донецькій області.

"1,5 року мешканець Волноваського району, сидячи вдома, передавав дані про ротацію українських військових і пересування техніки української армії терористичної угруповання", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, при спробі перетину стоп-контроль у Маріуполі він був затриманий і доставлений до Кальміуського відділення поліції.

"В 2014-2015 роках я зробив велику помилку, за що зараз дуже соромно", - заявив затриманий.

У зв'язку з тим, що він був викритий поліцейським, зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст.256 "Сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності" Кримінального кодексу України.

Наголошується, що якщо б затриманий сам з'явився з повинною і зізнався у своїх діях, його б звільнили від кримінальної відповідальності.

Так, відповідно до ч. 6 ст. 260 КК України, "звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала у складі збройних формувань, за дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тимчасово непідконтрольної території Україні Донецькій області звільнили бойовика, який організував масштабний збут контрабандних товарів.