ua en ru

У Донецькій області правоохоронці ліквідували майже 3,5 млн наркорослин

У Донецькій області правоохоронці ліквідували майже 3,5 млн наркорослин Фото: поліція (РБК-Україна)

Правоохоронці проводять спецоперацію "Мак"

У Донецькій області під час спецоперації "Мак" правоохоронцями ліквідовано майже 3,5 млн нарковмісних рослин. Про це повідомляє Управління Національної поліції у Донецькій області в Facebook.

"В Донецькій області спочатку спецоперації "Мак" ліквідовані майже 3,5 млн нарковмісних рослин. З них понад 6 тис. кущів маку, інші - коноплі. За фактом незаконних насаджень відкрито 108 кримінальних проваджень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, точкові і цільові відпрацювання населених пунктів, реалізація наявної оперативної інформації, отримання нової - з настанням літа правоохоронці значно посилили роботу в напрямку боротьби з наркооборотом. Мета - знищити наркосировини і завадити подальшій її обробці та реалізації.

Так, вже проведено 131 обстеження присадибних ділянок мешканців Донецької області, 129 з них - результативні. Задокументовано 120 фактів вирощування конопель, решта - маку. Тільки за останній тиждень поліцейські перевірили території 15 домоволодінь.

Крім того, поліцейські притягають до відповідальності провізорів, які порушують встановлені законом правила їх відпуску.

Загалом виявлено 3,309 млн незаконно висіяних нарковмісних рослин, з яких 6084 - маку, інші - коноплі. З нелегального наркообігу вилучено майже 15 кілограмів готової до вживання марихуани.

На Донеччині спочатку спецоперації ліквідовано майже 3,5 мільйона нарковмісних рослин З них більше 6 тисяч кущів маку, ...

Опубліковано Головне Управління Національної поліції у Донецькій області 28 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України перекрили контрабандний канал постачання наркотиків в столичний регіон.