ua en ru

У Донецькій області поліція затримала місцевого мешканця, підозрюваного у фінансуванні ДНР

У Донецькій області поліція затримала місцевого мешканця, підозрюваного у фінансуванні ДНР Фото: в Донецькій області затримали пособника бойовиків ДНР

Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі

У Донецькій області поліція затримала місцевого мешканця, підозрюваного у фінансуванні так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служба Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

"Співробітники сектору організації діяльності блокпостів Слов'янського відділення поліції затримали поблизу Слов'янська 38-річного чоловіка, який перебуває в розшуку за фінансування тероризму. Пособнику бойовиків загрожує до 10 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на блокпосту, розташованому поблизу Слов'янська, співробітники відділу організації блокпостів зупинили для перевірки легковий автомобіль ВАЗ-2110 під керуванням 41-річного місцевого жителя. Крім нього в салоні автомобіля знаходився його товариш 1977 року народження.

"При перевірці громадян по базах даних МВС з'ясувалося, що пасажир автомобіля розшукується співробітниками Маріупольського відділу поліції за фінансування терористів. Затриманого доставлено до Слов'янського відділення поліції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 "Фінансування тероризму" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на кордоні з РФ правоохоронці затримали артилериста ЛНР.