ua en ru

У Донецькій області готуються заочно засудити "міністра" ДНР, йому загрожує 15 років в'язниці

У Донецькій області готуються заочно засудити "міністра" ДНР, йому загрожує 15 років в'язниці Фото: "міністр ЖКГ" ДНР Василь Рассадніков

"Міністра" звинувачують в участі в терористичній організації

В Донецькій області передали до суду обвинувальний акт проти так званого "міністра будівництва і житлово-комунального господарства" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Василя Рассаднікова. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Донецької області.

Повідомляється, що завершено спеціальне досудове розслідування відносно "міністра" ДНР Рассаднікова, який у період з листопада 2014 року по вересень 2015 року видавав псевдодокументи, зокрема, про формування тарифів на житлово-комунальні послуги, призначав і звільняв керівників підприємств, контролював фінансово-економічну діяльність окремих галузей житлово-комунального господарства

"Крім того, в лояльних до терористів засобах масової інформації, чоловік активно висвітлював діяльність очолюваної ним установи і пропагував ідеї щодо легітимної діяльності "ДНР". Таким чином, правопорушник забезпечував реалізацію завдань політичного блоку терористів "ДНР" шляхом виконання покладених на так зване "міністерство" повноважень, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України, а саме - участь у терористичній організації", - йдеться в повідомленні.

Також у прокуратурі зазначили, що в даний час обвинувальний акт направлено до суду, на нього чекає заочне засудження. За санкцією інкримінованої статті Рассаднікову загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після "націоналізації" в ДНР французька компанія припинила роботу в Єнакієвому.