ua en ru

У Донецькій області бійці добровольчого батальйону влаштували перестрілку з поліцейськими

У Донецькій області бійці добровольчого батальйону влаштували перестрілку з поліцейськими Фото: поліція

Представники одного з добровольчих підрозділів МВС перевозили без документів боєприпаси

У Донецькій області правоохоронці розслідують напад на поліцейських на автодорозі між Краматорськом і Слов'янському. Про це повідомляє прес-служба Слов'янського відділення поліції ГУ НП в області.

"Сьогодні, 16 лютого, близько 8:00 на автодорозі між Краматорськом і Слов'янському співробітники поліції зупинили для перевірки автомобіль Volkswagen, в салоні якого знаходилися чоловіки у камуфльованій формі. Виявилося, що водій мікроавтобуса не має при собі ані посвідчення водія, ні реєстраційних документів на транспортний засіб. Також у салоні автомобіля перебували понад 2,5 тисяч патронів, які перевозилися без відповідної документації", - йдеться в повідомленні.

На місце була викликана слідчо-оперативна група поліції для перевірки та документування порушення.

"Автомобілем керував 42-річний боєць одного з добровольчих підрозділів МВС України. Чоловік зателефонував своєму командиру, який для з'ясування відносин привіз з собою ще 20 бійців. Через деякий час між поліцейським і представником батальйону виник конфлікт, а до місця події прибули ще кілька озброєних автоматичною зброєю осіб у камуфляжній формі. Конфлікт вдалося врегулювати", - зазначає прес-служба.

Співробітникам поліції для припинення протиправних дій поліцейським довелося відкрити попереджувальний вогонь у повітря. У відповідь нападники почали стрілянину. На місце негайно прибули групи швидкого реагування, керівництво Краматорського відділу поліції і Слов'янського відділення поліції, прокуратури. Конфлікт вдалося врегулювати.

Дані за вказаним фактом прокуратурою внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).
Досудове розслідування проводить 1-й слідчий відділ слідчого управління прокуратури Донецької області.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого 2016 року співробітники патрульної поліції в Києві під час погоні застрелили людини, який ще з трьома підозрюваними намагалася сховатися від поліції на автомобілі.