ua en ru

У Донецькій обл. пройде заочний суд над 6 міліціонерами з Єнакієвого за перехід на бік ДНР

У Донецькій обл. пройде заочний суд над 6 міліціонерами з Єнакієвого за перехід на бік ДНР Фото: поліція ДНР

Екс-правоохоронцям за участь у терористичній організації загрожує до 15 років позбавлення волі

Слідчим управлінням прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження щодо шістьох колишніх міліціонерів Єнакіївського міського відділу ГУМВС України в Донецькій обл., які перейшли на бік терористів. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

Правоохоронці звинувачуються у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) КК України.

Слідчими встановлено, що в липні 2014 р., після захоплення будівлі Єнакіївського міськвідділу ГУМВС України в Донецькій обл. представниками терористичної організації "ДНР", шестеро міліціонерів, які займали керівні посади в міськвідділі, вступили до лав бойовиків.

"Беручи участь у терористичній організації "ДНР", правоохоронці-зрадники поширювали ідеологію тероризму, викликали у місцевого населення та представників органів влади страх розправи над ними в разі опору терористичному режиму, тим самим сприяючи закріпленню влади "ДНР" у м. Єнакієве", - йдеться в повідомленні.

В даний час колишні правоохоронці продовжують працювати в захопленому бойовиками міськвідділі, один із зрадників займає посаду так званого начальника Єнакіївського міського відділу поліції "ДНР".

Через те, що обвинувачені перебувають на тимчасово окупованій терористами території і на допити до слідчого не з'являються, прокуратурою прийнято рішення про передачу справи до суду для заочного засудження міліціонерів. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, на початку червня в Донецькій обл. на 8 років було засуджено міліціонера із Краматорська за співпрацю з терористами ДНР.