ua en ru

У Донецькій обл. заарештовано даішника за співпрацю з ДНР

Слідче управління прокуратури Донецької області за матеріалами СБУ розпочало кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України стосовно співробітника міліції, який співпрацював з терористами самопроголошеної "Донецької народної республіки", повідомили у прес-службі облпрокуратури.

"Встановлено, що з жовтня 2014 року по березень 2015 старший інспектор ДАІ ГУМВС України в Донецькій області працював так званим" інформатором "у терористів" ДНР ". Він передавав бойовикам розвіддані про розташування, передислокації, а також чисельній кількості підрозділів Збройних сил України , розташованих в Мар'їнському районі Донецької області ", - йдеться в повідомленні.

В даний час за клопотанням прокуратури Жовтневим районним судом міста Маріуполя працівнику ДАІ обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Як повідомлялося, суд у Запоріжжі засудив до 12 років позбавлення волі і позбавлення військового звання офіцера Повітряних сил ЗСУ, якого викрили у державній зраді (ч.1 ст.111 КК України) та роботі на Росію.

Нагадаємо, раніше в березні повідомлялося, що прокуратура Полтавської області завершила досудове розслідування стосовно колишнього начальника УДАІ облУМВС України, який отримав неправомірну вигоду.