ua en ru

У Донецьку посилили охорону будівель "державних органів" ДНР, - ІО

У Донецьку посилили охорону будівель "державних органів" ДНР, - ІО Фото: ДНР

Бойовики ДНР посилили охорону своїх "органів влади"

У Донецьку бойовики різко посилили охорону будівель, де розташовуються "державні органи" так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"У н. п. Донецьк різко посилена охорона адміністративних будівель, в яких розташовуються так звані "державні органи" терористичної організації ДНР", - йдеться в повідомленні.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Ситуация в зоне проведения АТО на протяжении последних суток ...

Posted by Дмитрий Тымчук on 16 сентября 2015 г.

Нагадаємо, що голова Донецької народної республіки" (ДНР) Олександр Захарченко призначив проведення місцевих виборів" на 18 жовтня 2015 р.

"Сьогодні мною підписаний указ про призначення виборів до органів місцевого самоврядування, які відбудуться 18 жовтня 2015", - цитує сепаратистський агентство заяву Захарченко.

На його думку, "вибори" ознаменують завершення процесу державного будівництва ДНР", а також вплинуть на визнання ДНР на міжнародній арені. При цьому із-за браку грошей "вибори" в ДНР будуть проводити в кілька етапів аж до 2016 р.

У свою чергу, у зв'язку із заявою Захарченко, Президент України Петро Порошенко закликав розширити санкції проти Російської Федерації.

"Це авантюрне, безвідповідальне рішення потребує нашої чіткої, скоординованої реакції на загрозу, яка створена мінським домовленостями, у вигляді продовження і розширення санкцій, забезпечення рішучих кроків, які дозволять нам зміцнити оборону не тільки України, а і всього Європейського Союзу, тому що зараз тут іде війна не лише за суверенітет і територіальну цілісність України, а й за свободу, демократію, за європейські цінності", - підкреслив Порошенко.

Раніше повідомлялось, що на території підконтрольній самопроголошеної "Донецької народній республіці" почалися публічні страти бойовиків.