ua en ru

На Донеччині підприємство впіймали на підробці бензину

На Донеччині підприємство впіймали на підробці бензину Фото: у прокуратурі повідомили про підробку бензину на Донеччині

Підприємство реалізовувало пальне через власну мережу АЗС під виглядом бензину більш високої якості

Прокуратурою Донецької області спільно з податковою міліцією ГУ ДФС в Донецькій області та співробітниками ЦУ СБУ в зоні проведення АТО викрито приватне підприємство, яке займалось незаконним виготовленням паливно-мастильних матеріалів. Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

"Під час досудового розслідування встановлено, що підприємство виготовляло контрафактний бензин різних марок. При цьому штучно збільшували октанове число низькоякісної продукції та використовували хімічні присадки", - йдеться в повідомленні.


В подальшому виготовлену продукцію підприємство реалізовувало через власну мережу АЗС під виглядом бензину більш високої якості.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 204 та ч. 3 ст. 212 КК України, проведено низку обшуків, під час яких вилучено понад 170 тонн паливно-мастильних матеріалів на загальну суму більше як 3,5 млн. грн.

подделка бензина

Фото: у Донецькій області підроблювали високоякісний бензин

Крім того, встановлено, що підприємство не сплачувало акцизний податок, чим завдало збитків державі.

Наразі досудове розслідування триває, встановлюються особи, причетні злочину.

подделка бензина

Фото: підприємство реалізовувало контрафактний бензин

Нагадаємо, прикордонники Чопського загону в рамках проведення операції "Кордон-2016" запобігли незаконному перевезенню через кордон понад 3 тис. пачок контрабандних тютюнових виробів.