ua en ru

На Донеччині затримано супроводжується міліцією вантажівку з контрабандою, - прокуратура

На Донеччині затримано супроводжується міліцією вантажівку з контрабандою, - прокуратура Фото: мобільна група на Донбасі затримала вантажівку з контрабандою

Прокуратура розслідує причетність міліціонерів до контрабанди в зоні АТО

У Донецькій області сьогодні, 17 вересня, на трасі "Костянтинівка-Донецьк" представники зведеної мобільної групи БМ-1 затримали вантажівку з контрабандою, який супроводжували міліціонери. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"17 вересня в Донецькій області на трасі "Костянтинівка-Донецьк" представники зведеної мобільної групи БМ-1 затримали два автомобіля (вантажний автомобіль супроводу), які прямували в бік тимчасово окупованій бойовиками території", - йдеться в повідомленні.

Під час огляду транспортних засобів у вантажному автомобілі виявлено 10 тонн м'ясної продукції, а супроводжували вантаж 5 чоловік, які, як виявилося, є співробітниками МВС в іншій області.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група у складі слідчих прокуратури Донецької області, представників Управління внутрішньої безпеки МВС України, а також спецпідрозділу Державної фіскальної служби "Фантом".

В даний час тривають першочергові слідчі дії. Прокуратура перевіряє причетність співробітників правоохоронних органів до контрабанди вантажів через лінію розмежування.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Слідчі прокуратури дані факти внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) та ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень).

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 2 вересня під Щастям Луганської області невідомі розстріляли мобільну групу, яка боролася з контрабандою. В результаті загинув волонтер і співробітник ГФС, ще 4 людини отримали поранення.