ua en ru

На Донбасі майже вдвічі зросла кількість небойових втрат серед бойовиків, - ГУР

На Донбасі майже вдвічі зросла кількість небойових втрат серед бойовиків, - ГУР Фото: бойовики на Донбасі (vk.com/sdd_sevastopol)

Розвідка розповіла про ситуацію на окупованому Донбасі

В окупованих районах Донецької та Луганської областей майже удвічі зросла кількість небойових втрат серед бойовиків. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник з посиланням на дані Головного управління розвідки.

За даними розвідки, незважаючи на введення режиму припинення вогню та значне зниження інтенсивності обстрілів, кількість небойових втрат серед бойовиків зросла майже вдвічі, що на даний момент становить понад 50% від загальної кількості вбитих і поранених.

"Головним чином це пов'язано з низьким морально-психологічним станом противника, зокрема, внаслідок комплектування підрозділів колишніми ув'язненими і представниками маргінальних прошарків населення", - зазначив Мотузяник.

Він також додав, що протягом доби від передозування наркотиками і зловживання алкоголем померли троє бойовиків, у тому числі офіцер. Крім того, в результаті підриву на власному мінному полі загинув один бойовик, ще двоє отримали важкі поранення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні АТО за минулу добу поранено двох українських військових, загиблих немає.