ua en ru

На Донбасі за добу поранено двох українських військових

На Донбасі за добу поранено двох українських військових Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Бойовики за добу здійснили 38 обстрілів позицій сил ООС

У районі проведення операції об’єднаних сил (ООС) минулої доби, 12 вересня, двоє українських військовослужбовців були поранені. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у Facebook.

Бойовики 38 разів відкривали вогонь по позиціях військ ООС, у тому числі тричі - із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Вони вели прицільний вогонь із мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Золоте, Світлодарськ, Новолуганське, Красногорівка, Березове, Новотроїцьке, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине", - повідомляють у ООС.

Крім цього, бойовики обстріляли позиції ООС в районі населених пунктів Світлодарськ, Чермалик та Лебединське з мінометів 82-го калібру, а оборонців Кримського, Новотошківського та Лебединського - з озброєння бойової машини піхоти.

За даними розвідки, протягом доби одного бойовика знищено, п'ятьох поранено.

Від початку поточної доби, 13 вересня, бойовики із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї 7 разів обстріляли позиції ООС поблизу Березового, Старогнатівки, Гнутового, Водяного та Широкиного. Втрат серед українських військових немає.

На Донбасі за добу поранено двох українських військових

Скріншот (facebook.com/pressjfo.news/)

Нагадаємо, станом на 18 годину 12 вересня на Донбасі було зафіксовано 14 обстрілів, у ході яких бойовики, зокрема, застосовували заборонену Мінськом зброю.