ua en ru

На Донбасі за добу поранені два бійця АТО, загиблих немає

На Донбасі за добу поранені два бійця АТО, загиблих немає Фото: Андрій Лисенко

Військові підірвалися на розтяжках на донецькому напрямку

На Донбасі за минулу добу, 28 вересня, у зоні антитерористичної операції (АТО) поранення отримали два українських військовослужбовців, загиблих немає. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора два українських військовослужбовців отримали поранення в результаті підриву на розтяжках. Це сталося на донецькому напрямку. Загиблих у рядах сил антитерористичної операції в результаті бойових дій немає", - заявив Лисенко.

Він зазначив, що вчора були зафіксовані три збройні провокації з боку бойовиків - біля с. Луганське, с. Зайцево і між населеними пунктами Новотроїцьке та Березове. Однак дані інциденти були короткочасними. Польотів безпілотників не було зафіксовано.

На Донбасі за добу поранені два бійця АТО, загиблих немає

Фото: ситуація в зоні АТО на 1 жовтня 2015 року

Нагадаємо, за повідомленням прес-центру АТО, за минулу добу, 30 вересня, бойовики двічі обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

Напередодні учасники тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі парафували угоду про відвід озброєнь. Передбачається відведення танків і артилерії калібром менше 100 мм на 15 км вглиб з кожної сторони. На весь процес відведено 41 день.

Вчора представники ДНР і ЛНР підписали цей документ. Представник ДНР на переговорах, "спікер народної ради ДНР" Денис Пушилин заявив, що підписання угоди про відвід озброєнь калібром менше 100 міліметрів від лінії зіткнення фактично означає кінець війни у Донбасі.