ua en ru

На Донбасі застосовується система тотальної пропаганди Кремля, - дослідження

На Донбасі застосовується система тотальної пропаганди Кремля, - дослідження Фото: дослідження (pixabay.com)

Більше половини населення вважають події 2013-2014 років незаконним переворотом

На території Донбасу застосовується система тотальної пропаганди Кремля. Про це йдеться в доповіді "Стан інформаційного простору Донецької області: виклики і перспективи", підготовленого "Аналітичний центр" Фабрика думки Донбас "спільно з Мининформполитики і Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення, передає кореспонент РБК-Україна.

Так, на території Донбасу застосовується кремлівська система тотальної пропаганди, що передбачає поширення чітких цілеспрямованих інформаційних меседжів з допомогою всіх можливих каналів комунікації.

Зазначено, що наслідки такої інформаційної політики позначаються на: позиціях і настроях населення непідконтрольних територій, позиціях і настроях жителів підконтрольних районів Донецької області, формуванні нової ідентичності на підконтрольних територіях, позиціях і настроях жителів інших регіонів України.

Крім того, подібні меседжі мають також відчутний вплив на українське суспільство в цілому.

Так, згідно з результатами соціологічного опитування "Як російська пропаганда впливає на громадську думку в Україні" в 2016 році, більше половини населення підтримує меседж про те, що події 2013-2014 років були незаконним збройним переворотом.

При цьому, 37.4% опитаних Донецької, Луганської і Харківської областей зазначили, що вони приймають російські телеканали через аналогову антену.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський письменник і пропагандист терористів ДНР Захар Прилепін готує масштабну пропагандистську кампанію для вербування місцевих жителів в ряди бойовиків самопроголошенной "республіки".