ua en ru

На Донбасі перебувають 6 тисяч кадрових військових РФ, - Геращенко

На Донбасі перебувають 6 тисяч кадрових військових РФ, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Україна має беззаперечні докази того, що ескалація на Донбасі спровокована бойовиками РФ

На тимчасово окупованих територіях Донбасу зараз перебуває шість тисяч кадрових військових Російської Федерації. Про це журналістам сьогодні заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Немає секрету у тому, що серед 40 тисяч найманців незаконних збройних формувань на Донбасі, вони насправді натаскуються кураторами з Росії, і серед цих людей більше 6 тисяч складають кадрові російські військові", - заявила Геращенко.

Віце-спікер зазначила, що під час зустрічі міністрів закордонних справ у нормандському форматі 15 лютого українська сторона буде наполягати на першочерговості виконання безпекового і гуманітарного блоків мінських домовленостей.

"Так само українська сторона сьогодні має беззаперечні докази того, що ескалація конфлікту на Донбасі була спровокована російськими бойовиками і російською зброєю", - сказала Геращенко.

Нагадаємо, раніше віце-спікер повідомила, що ключовою темою чергових переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську буде ситуація з безпекою на Донбасі.