ua en ru

На Донбасі знаходяться 42,5 тис. бойовиків і російських військових, - Полторак

На Донбасі знаходяться 42,5 тис. бойовиків і російських військових, - Полторак Фото: Степан Полторак

З них понад 33 тисяч - це незаконні збройні формування

Угрупування збройних сил Росії та незаконних збройних формувань на окупованих територіях Донецької та Луганської областей налічує близько 42,5 тисяч осіб. Про це сьогодні під час засідання міжпарламентської ради "Україна-НАТО" заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає прес-служба Міноборони.

"Спільна угруповання збройних сил Росії та незаконних збройних формувань на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей на сьогодні налічує близько 42,5 тисяч осіб. З них більше 33-х тисяч - незаконні збройні формування, - повідомив Полторак.

За його словами, Росія продовжує займатися прихованими поставками зброї бойовикам, всебічним забезпеченням і підготовкою незаконних збройних формувань, зокрема, - на власній території.

"Необхідно зауважити, що Російська Федерація продовжує виступати головним організатором і спонсором збройного протистояння на Сході України. Декларуючи зацікавленість у мирному врегулюванні конфлікту і намагаючись дистанціюватися від процесів, що відбуваються в кризовому регіоні, Росія фактично продовжує утримувати самопроголошені освіти", - зазначив міністр оборони України.

Нагадаємо, за словами Полторака, чисельність російських військ в Криму може скласти 43 тис. військових до 2018 р.