ua en ru

На Донбасі знаходиться близько 8,5 тисяч російських військових

На Донбасі знаходиться близько 8,5 тисяч російських військових Фото: ЗС РФ

Військові ЗС РФ знаходяться на Донбасі на ротаційній основі

На Донбасі знаходиться близько 8,5 тисяч кадрових військових Збройних сил Росії. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" заявив керівник Антитерористичного центру при Службі безпеки України Віталій Маліков.

"Приблизно 8,5 тисяч (плюс/мінус), так вони заходять і виходять на ротаційній основі", - повідомив Маліков, відповідаючи на питання, скільки за його даними кадрових військових ЗС РФ зараз знаходиться на Донбасі.

Маліков також зазначив, що росіяни створюють на Донбасі військові підрозділи на зразок армії РФ.

"Росіяни створюють там парамілітарні об'єднання, військові підрозділи на зразок російської армії. В укомплектованих на сьогодні підрозділах призначені куратори, практично всі командири там - росіяни. Як ми вже неодноразово повідомляли, вони потрапляють на Донбас за фейковим документів, очолюють ці підрозділи і проводять бойове злагодження. У той же час на Донбасі досі присутні і окремі штатні підрозділи армії РФ", - підкреслив він.

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Росії посилила контроль над кордоном з Донбасом, щоб не допустити проникнення бойовиків-дезертирів на територію РФ.