ua en ru

На Донбасі 1 травня пройшло неспокійно, - АПУ

На Донбасі 1 травня пройшло неспокійно, - АПУ Фото: Олександр Мотузяник

Бойовики підвищили інтенсивність обстрілу в Луганській області

В зоні антитерористичної операції (АТО) на Донбасі 1 травня пройшло неспокійно. Про це повідомив сьогодні на брифінгу представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Перший день травня у зоні АТО пройшов неспокійно. Бойовики, порушуючи мінські домовленості, 5 раз обстріляли наші позиції з 122-мм гармат і 12 разів - з 120-мм мінометів", - йдеться в повідомленні.

На маріупольському напрямку, як і раніше точкою зіткнення сил АТО з противником є с. Широкіно. Вчора найбільшу активність бойовики виявляли у другій половині дня, і сили АТО були змушені відкрити вогонь у відповідь.

"На донецькому напрямку бойовики здійснили серію масштабних провокацій на північно-західних околицях. Донецьк - від Кам'янки до Красногорівки. У той же час поблизу Горлівки ситуація стабілізувалася", - зазначив Мотузяник.

На луганському напрямку бойовики вчора підвищили інтенсивність обстрілу позицій сил АТО: перестрілки відбулися в районі м. Щастя та смт. Станиця Луганська, а також поблизу Бахмутської траси.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу було поранено 8 українських військових.