ua en ru

На Донбасі за рік загинуло 6 тис. 116 осіб, - ООН

На Донбасі за рік загинуло 6 тис. 116 осіб, - ООН За рік на Донеччині загинули понад 6 тисяч осіб

На сході України з квітня 2014 р. в результаті бойових дій загинули 6 тис. 116 осіб, ще 15 тис. 474 людини отримали поранення. Про це на брифінгу в Женеві 17 квітня заявила прес-секретар Управління ООН з прав людини Равина Шамдасани, передає центр новин ООН.

За її словами, дані про загиблих і поранених є приблизними - реальні цифри можуть виявитися значно вище, так як сотні людей вважаються зниклими безвісти, а сотні тіл ще не пізнані.

"Надходять повідомлення про активізацію бойових дій, особливо в районі донецького аеропорту та поблизу села Широкіно в Донецькій області", - заявила Шамдасани. Вона додала, що в ході боїв використовуються важкі озброєння.

"Ми побоюємося подальшої ескалації бойових дій", - підкреслила вона.

Прес-секретар Управління ООН з прав людини додала, що тільки в 2015 р. приблизно 400 мирних жителів були вбиті в результаті невибіркових обстрілу житлових районів, а також в результаті підриву на мінах і інших снарядах.

Нагадаємо, за даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, в Україні налічується 1 млн 228 тис. 100 переселенців.