ua en ru

На Донбасі бойовики обстріляли житлові квартали міста Щастя, - СЦКК

На Донбасі бойовики обстріляли житлові квартали міста Щастя, - СЦКК Фото: СЦКК (mil.gov.ua)

Бойовики в черговий раз порушили перемир'я

На Донбасі бойовики обстріляли житлові квартали населеного пункту Щастя (Луганська область). Про це повідомляє Спільний центр по контролю і координації (СЦКК), передає штаб АТО.

"Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики окупаційної адміністрації РФ, нехтуючи домовленостями про встановлення з 00.01 хвилин 5 березня 2018 року всеосяжного режиму припинення вогню вздовж всієї лінії розмежування сторін на сході України, прийнятого тристороннього контактною групою 28 лютого 2018 року в Мінську, порушили "режим всеохоплюючого перемир'я", застосувавши при цьому зброю, заборонену мінськими домовленостями по житлових кварталах населеного пункту Щастя", - йдеться в повідомленні.

За результатами фотофіксації порушення бойовиками режиму припинення вогню з застосуванням мінометів калібру 82, і стрілецької зброї по будинках мирних жителів у населеному пункті Щастя, спостерігачами (мобільної) групи наглядової групи "Новоайдар" виявлені і зафіксовані значні пошкодження. Зокрема, зафіксовано потрапляння бронебійно-запальних трасуючих боєприпасів в житлові будинки і господарські будівлі мирних жителів.

Зазначимо, що ЗС України вогонь у відповідь не відкривали.

Українська сторона СЦКК: Обстріл бойовиками житлових кварталів населеного пункту Щастя зафіксовано спостерігачами СЦКК ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 6 березень 2018 р.

Нагадаємо, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) за минулу добу, 5 березня 2018 року, поранений один український військовослужбовець.