ua en ru

На Донбасі бойовики обстріляли патруль ОБСЄ

На Донбасі бойовики обстріляли патруль ОБСЄ Фото: ОБСЄ

Патруль СММ ОБСЄ обстріляли на підконтрольній бойовикам території

Вчора, 28 березня, на підконтрольній бойовикам території так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) озброєний терорист обстріляв патруль Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на Донбасі. Про це повідомляється на сайт ОБСЄ.

Повідомляється, що в 11:07 28 березня патруль СММ ОБСЄ у складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях під'їхав до комплексу, розташованого на східній околиці підконтрольного ДНР нп. Козацьке в 36 км на північний схід від Маріуполя.

Коли патруль був на відстані приблизно 100 м від комплексу, озброєний член ДНР, який стояв у кількох метрах від спостерігачів, жестами наказав команді СММ зупинитися. Патруль зупинився, і спостерігачі побачили ще вісьмох озброєних бойовиків, які перебували біля одного з будинків на території комплексу. Троє з них вирушили в напрямку патруля. За 30-40 м від команди СММ один з чоловіків агресивними жестами показав спостерігачам, щоб вони покинули цей район. У той же час він здійснив три постріли в повітря з автомата АК-47 і потім ще шість пострілів в грунт в декількох метрах від того місця, де він стояв і дивився в бік спостерігачів.

Команда СММ негайно розвернулася і, залишаючи це місце, почула чотири постріли і одну чергу з стрілецької зброї. Патруль Місії благополучно повернувся до своєї базі в Маріуполі. СММ поінформувала про цей інцидент Спільний центр по контролю і координації.

Нагадаємо, раніше в СММ ОБСЄ заявили, що неподалік від села Оріхове-Донецьке Луганської області в напрямку їх безпілотника було здійснено кілька пострілів.