ua en ru

На Донбасі понад 400 осіб вважаються зниклими безвісти

На Донбасі понад 400 осіб вважаються зниклими безвісти Фото: Донбас (РБК-Україна)

Розшук людей неможливий із-за перешкод, які надають російсько-терористичні сили

На території зони проведення антитерористичної операції (АТО) понад 400 осіб вважаються зниклими без вісті. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"За даними Об'єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників і встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення АТО, більш 400 осіб поки вважаються зниклими безвісти", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що розшук людей неможливий із-за перешкод, які надають російсько-терористичні сили, і систематичні обмеження ними доступу міжнародних гуманітарних організацій на територію окремих районів Донецької та Луганської областей.

Також серед численних порушень Росією прав людини в окупованому Криму особливе обурення викликають факти викрадення та зникнення без вісті українців і кримських татар, які переслідуються окупаційною владою за їх політичну або громадянську позицію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала 600 випадків порушення "шкільного перемир'я", введеного з 25 серпня 2017 року.