ua en ru

Донбас, вибори та "Північний потік-2": про що говорили Зеленський та Штайнмаєр

Донбас, вибори та "Північний потік-2": про що говорили Зеленський та Штайнмаєр Фото: Володимир Зеленський та Франк-Вальтер Штайнмаєр, президенти України та Німеччини (president.gov.ua)

Президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром. Стало відомо, про що говорили український та німецький президенти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс президента.

На початку розмови Зеленський висловив сподівання, що за підсумками парламентських виборів у Німеччині буде сформовано коаліцію, яка підтримуватиме європейську перспективу України.

Президенти також обговорили врегулювання військового конфлікту на Донбасі. Зеленський розповів, що українська сторона намагається активізувати роботу всіх переговорних форматів.

"Розраховуємо на подальшу дієву підтримку Німеччини. Ми дуже цінуємо посередницькі зусилля Берліна в межах нормандського формату", - сказав український лідер.

Зеленський також подякував Штайнмаєру за те, що Німеччина приєдналася до підсумкової декларації саміту Кримської платформи, який відбувся 23 серпня в Києві.

Окремо президенти обговорили російський газопровід "Північний потік-2", який означає суттєву ескалацію загроз для України та Європи.

"Україні важливо отримати чіткий міжнародно-правовий механізм, що гарантуватиме безпеку", - наголосив Зеленський.