ua en ru

Частка продажу споживчих товарів українського виробництва в структурі роздрібного товарообігу зменшилася на 1,7 п.п. до 58 %

Частка продажу споживчих товарів, які вироблені на території України, у структурі роздрібного товарообороту торгової мережі становить 58%, що на 1,67 в.п. менше, ніж за III квартал 2012 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) України.

Через торгову мережу підприємств (юридичних осіб) за III квартал 2013 р. було продано споживчих товарів на суму 303,1 млрд грн.
У загальному обсязі роздрібного товарообороту торгової мережі підприємств частка непродовольчих товарів зменшилася і становила 60,7% проти 61,4% за III квартал 2012 р.

Найбільша частка продажу товарів, вироблених на території України, спостерігалась у Кіровоградській, Черкаській, Сумській, Чернігівській і Житомирській обл. (71,1-67,7%).

У Донецькій, Київській, Волинській, Вінницькій, Одеській, Харківській, Закарпатській та в р. Києві, товарообіг яких у загальному обсязі роздрібного товарообороту торгової мережі склав більше половини, ця частка була менше (56,5-47,4%), ніж в середньому по Україні.

Нагадаємо, частка продажу споживчих товарів, вироблених в Україні, у структурі роздрібного товарообороту торгової мережі в 2012 р. виріс на 3 п.п. - до 58,9%.