ua en ru

Частка міськради в Одеському аеропорту може зменшитися, - політолог

Частка міської ради у ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" може зменшитися. Таку думку висловив політолог Геннадій Чижов під час підсумкового засідання прес-клубу Національної спілки журналістів України в Одеській області.

За словами Чижова, минулого тижня Господарський суд Одеської області повторно розглянув і частково задовольнив позовну заяву Одеської міської ради до ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", а не повністю, як писали про це низка ЗМІ.

"визнаний Судом недійсним лише пункт статуту, який всього-навсього визначає вартість частки Одеської міської ради у статутному капіталі ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса". Політолог вважає, що перегляд пайової участі не означає автоматичного збільшення частки міської ради.

"Я підозрюю, що в результаті поліпшення, перебудов, вкладення коштів інвестора, частка міської ради може ще зменшиться", - підкреслив Чижов.

Нагадаємо, в 2011 р. Одеська міськрада ухвалила рішення створити нове підприємство спільно з інвестором - ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса". Була проведена оцінка майнового комплексу згідно з договором, місто передав підприємству будівлі і споруди аеропорту, що склало 25% частки в підприємстві.