ua en ru

Частка Apple на глобальному ринку планшетів в II кварталі 2012 р. зросла до 70%

Частка Apple на глобальному ринку планшетів зросла до 70% в II кварталі поточного року. Про це повідомляє "Росія-24" з посиланням на доповідь дослідницької компанії IHS Inc. На думку компанії, це дозволяє зробити висновок про повне домінування компанії на даному ринку.

Згідно з даними IHS, Apple за II квартал реалізувала на ринку 17 млн iPad 2 і нових iPad, що свідчить про зростання обсягу продажів на 44% у порівнянні з I кварталом поточного року.

Різке зростання обсягу продажів допомогло Apple наростити свою частку на ринку планшетів до 69,6% з 58,1% в I кварталі. Це максимальна частка ринку, яку компанії вдавалося утримувати, за 5 кварталів. Настільки висока частка була зафіксована вперше в I кварталі 2011 р.

"Apple робить кроки в правильному напрямку для відновлення свого домінуючого положення на ринку планшетів", - наголошується в доповіді IHS.

Ринкова частка головного конкурента - Samsung Electronics Co. - у II кварталі впала до 9,2% до 10,8% у I кварталі, у той час як частка Amazon.com Inc. скоротилася до 4,2% від 5,8%.

Відзначимо, що раніше через патентну суперечку з Apple судовим рішенням південнокорейській компанії Samsung Electronics було заборонено поширювати свої електронні планшети в США.