ua en ru

Доларові ціни на квартири Києва на вторинному ринку впали до історичного мінімуму

Середня доларова ціна квадратного метра столичної нерухомості на вторинному ринку з початку року впала на 35% - з $1963 до $1293.Про це повідомили в консалтинговій компанії SV Development. Найдешевшим районом, за результатами завершених угод, залишився Дарницький ($1024/кв. м, найдорожчим - Печерський ($1975/кв. м).При цьому, за даними аналітиків, просіла вартість житла в самому неходовом сегменті - мова про одно - і двокімнатних квартирах на першому або останньому поверхах у ветхому стані. У 2013 р. вони йшли в середньому по $1350-1400 за кв. м. А в липні, згідно статистикеDOM.RIA.com, просіли в ціні до $1050-1150/кв. м.

Середня доларова ціна квадратного метра столичної нерухомості на вторинному ринку з початку року впала на 35% - з $1963 до $1293.
Про це повідомили в консалтинговій компанії SV Development. Найдешевшим районом, за результатами завершених угод, залишився Дарницький ($1024/кв. м, найдорожчим - Печерський ($1975/кв. м).
При цьому, за даними аналітиків, просіла вартість житла в самому неходовом сегменті - мова про одно - і двокімнатних квартирах на першому або останньому поверхах у ветхому стані. У 2013 р. вони йшли в середньому по $1350-1400 за кв. м. А в липні, згідно статистикеDOM.RIA.com, просіли в ціні до $1050-1150/кв. м.
"Зараз середня ціна пропозиції на вторинному ринку на рівні 1500.е, та це історичний мінімум з 2009 року. І вже є угоди, і на квартири в цілком пристойному стані, які укладаються за ціною продажу нижче 1000 у.е. А адже ціна в тисячу доларів за квадрат столичної нерухомості ще навесні здавалася фантастичною всім експертам", - зазначив президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов.
На думку ріелторів, до кінця літа угоди вартістю близько $1000 за квадратний метр стануть звичними для столиці. "Це стосується, насамперед, так званого соціального житла, масових серій радянського періоду - хрущовок і панельок, розташованих у віддалених від метро районах", - уточнив віце-президент Ліги експертів України Андрій Гусельников.
За його оцінками, тенденція з повільним зниженням ціни буде тривати як мінімум до середини осені. Хоча Олександр Рубанов допускає затягування тренда - як мінімум на два роки. "Немає ніяких передумов, щоб ціни почали зростати. Немає спокою в країні, доходи населення плавно, але впевнено знижуються, купівельна спроможність падає", - обґрунтував Рубанов.
До того ж, на його думку, вторинка інакше не витримає конкуренції в порівнянні з первинним житлом. По-перше, ціни забудовників нижче - від 9900 грн за кв. м, по-друге, вони активно борються за лояльність покупця, пропонуючи акції та розстрочки.

Доларові ціни на квартири Києва на вторинному ринку впали до історичного мінімуму Доларові ціни на квартири Києва на вторинному ринку впали до історичного мінімуму