ua en ru

Долар виріс до євро на заяви голови ФРС

Долар виріс до євро на заяви голови ФРС Фото: глава ФРС Джанет Йеллен

Курс євро до долара опустився до 1,0913 дол.

Курс долара США до євро підвищується 16 липня на заяви глави Федеральної резервної системи (ФРС) Джанет Йеллен, підтвердили, що американський регулятор, як і раніше має намір підняти базову процентну ставку до кінця 2015 р., передає агентство Bloomberg.

Курс євро до долара опустився до 1,0913 дол. порівняно з 1,0950 дол. на закриття ринку в середу.

Підвищення ключової процентної ставки Федрезервом, досить імовірно, відбудеться до кінця поточного року на тлі зміцнення ринку праці країни, заявила Дж. Йеллен, виступаючи в американському конгресі з піврічним доповіддю.

Очікування підйому ставки Федрезервом посилилися після того, як стало відомо, що парламент Греції ухвалив пакет заходів, необхідних для схвалення кредиторами програми фінансової допомоги.

Успішне голосування в грецькому парламенті відкриває дорогу до прийняття європейськими структурами рішення про виділення коштів, необхідних для відновлення роботи грецьких банків і погашення 20 липня боргу в 3,5 млрд євро перед Європейським центральним банком (ЄЦБ).

У четвер ЄЦБ проведе засідання, на якому може бути прийнято рішення про збільшення обсягів кредитування грецьких банків.

Нагадаємо, напередодні голова ФРС США Джанетт Йеллен заявила, що базова процентна ставка Центробанку підвищиться до кінця 2015 р.