ua en ru

Долар найближчим часом дорожчати не буде, - Литвицький

Ніяких передумов для знецінення гривні зараз немає. Про це заявив керівник групи радників голови Національного банку України (НБУ) Валерій Литвицький в ефірі ТРК "Україна".

"Найближчим часом все буде залежати від того, як буде виконуватися бюджет, яким буде тиск міжнародної обстановки, як пройдуть наші переговори, які впливають на наш платіжний баланс", - зазначив Литвицький.

Також, за його словами, зараз немає підстав для девальвації гривні. "Коли інфляція в Україні на історично низьких рівні, то чому люди будуть позбавлятися від гривні? Тільки тому, що вони" накручені "очікуваннями, які підігріваються", - зазначив Литвицький.

Він також порадив українцями довіряти експертизі Національного банку України. "Необхідно довіряти центральному банку. Центральний банк говорив, що немає підстав для різкого коливань гривні. Коли ці різкі коливання, хвилі, виникають - він втручається і дає контратаку спекулянтам. Відтік і приплив валюти збалансовані, те, що виходить з торговельного балансу - повністю перекривається тим, що приходить по фінансовому рахунку", - підкреслив керівник групи радників голови НБУ.

Читайте також: Литвицький вважає правильною політикою прагнення Кабміну забезпечити довгострокове зниження інфляції