ua en ru

Борг підприємств перед "Нафтогазом" зменшився на 54 млн гривень

Борг підприємств перед "Нафтогазом" зменшився на 54 млн гривень Фото: борг підприємств перед "Нафтогазом" скоротився

Борг ТКЕ і ТЕЦ становить близько 85% від загальної заборгованості

Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промспоживачів пепед НАК "Нафтогаз України" (Нафтогаз), у порівнянні з минулим тижнем, зменшилася на 54 млн гривень, або на 0,3%, і становить близько 21,2 млрд гривень. Про це компанія повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з наведеними даними, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за газ, використаний для виробництва теплової енергії, що становить близько 85% від загальної суми заборгованості.

Борг "Київенерго" за тиждень зменшився на 30 млн гривень, або на 3,1%, сумарна заборгованість товариства складає близько 948 млн грн.


Найвищий рівень розрахунків у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Рівненській (98%), Закарпатській (97%), Чернівецькій (94%) областей.

У свою чергу, найбільші борги серед ТЕЦ, ПАТ "Кримтеплоелектроцентраль" (364 млн гривень), ПАТ "Харківська ТЕЦ-5" (363 млн гривень), ПАТ "Дніпродзержинська теплоелектроцентраль" (284 млн гривень), ПАТ "Київенерго" (282 млн гривень), ДП "Зуївська експериментальна ТЕЦ" (206 млн гривень) і ПАТ "Херсонська ТЕЦ" (196 млн гривень).

Нагадаємо, Європейське енергоспівтовариство невдоволено темпами розукрупнення "Нафтогазу".