ua en ru

Борг споживачів за тепло перед "Київенерго" на 1 травня склав 2,06 млрд грн, - прес-служба

Заборгованість столичних споживачів за теплову енергію перед ПАТ "Київенерго" станом на 1 травня 2014 р. становить 2,06 млрд грн.

Заборгованість столичних споживачів за теплову енергію перед ПАТ "Київенерго" станом на 1 травня 2014 р. становить 2,06 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зокрема, згідно з повідомленням, найбільшу заборгованість за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання мають столичні житлові організації - понад 1,2 млрд грн. Серед них 905,9 млн грн заборгували комунальні житлово-експлуатаційні організації (ЖЕО) м. Києва.

"Необхідно зазначити, що вкрай незадовільна платіжна дисципліна ЖЕО, які розташовані в Шевченківському районі - 234,8 млн грн, Голосіївському районі - 168,9 млн грн та Подільському районі - 130,1 млн грн. Значно меншу заборгованість за теплову енергію мають комунальні ЖЕО Солом'янського району - 28,4 млн грн, а найменшу - комунальні організації Дарницького району столиці - 10,9 млн грн", - повідомляють у "Київенерго".

Водночас, відомчі житлові організації столиці накопичили борг у 197,9 млн грн, житлово-будівельні кооперативи та ОСББ - у 103,6 млн грн.

Крім того, на 30% (245,4 млн грн) збільшилась заборгованість у столичних організацій, які фінансуються з державного та міського бюджету за 4 місяці поточного року - до 814,1 млн грн. Борг муніципальних бюджетних організацій збільшився на 25% (180,3 млн грн) і сягнув понад 733,4 млн грн.

"Заборгованість столичних споживачів за теплову енергію у 2 млрд грн ставить під загрозу реалізацію ремонтної кампанії по підготовці теплового господарства до опалювального сезону. Подальше накопичення боргів ставить під сумнів стабільність теплопостачання в осінньо-зимовий період. Крім того, вже зараз можна спрогнозувати численні аварії на теплотрасах", - заявила фінансовий директор ПАТ "Київенерго" Тетяна Грязнова.

У зв'язку з цим компанія звернулась до керівництва Київської міської державної адміністрації якнайшвидше вжити заходів по відновленню платежів за спожиту теплову енергію від бюджетних та комунальних організацій міста і забезпечити надійність проходження наступного опалювального сезону.

Також, за словами Грязнової, з 19 травня компанія розпочинає системне відключення боржників від гарячого водопостачання.