ua en ru

Борг споживачів перед "Нафтогазом" за минулий тиждень скоротився на 10% - до 20,2 млрд грн

Заборгованість споживачів перед НАК "Нафтогаз України" за минулий тиждень скоротилася на 10% (або на 2 млрд грн) і на 27 травня склала 20,2 млрд грн.

Заборгованість споживачів перед НАК "Нафтогаз України" за минулий тиждень скоротилася на 10% (або на 2 млрд грн) і на 27 травня склала 20,2 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"На виконання доручення Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15 квітня 2014 р. №01/31-0830 НАК "Нафтогаз України" інформує, що станом на 27 травня 2014 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ (виробляють теплову енергію для забезпечення опалення та підігріву води для населення, бюджетних організацій та комерційних споживачів), ТЕЦ (здійснюють виробництво тепло - та електроенергії для населення, бюджетних організацій та комерційних споживачів) і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" становить 20,2 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

При цьому борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії становить 92% цієї суми, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - майже 7%, борг прямих промислових споживачів - близько 1%.