ua en ru

Борг споживачів перед "Нафтогазом" за минулий тиждень збільшився на 0,3% - до 14,7 млрд грн

Борг споживачів перед "Нафтогазом" за минулий тиждень збільшився на 0,3% - до 14,7 млрд грн

Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" за минулий тиждень збільшилася на 0,3% (або 46,3 млн грн) і станом на 11 листопада 2014 р. склала 14,7 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Борг підприємств ТКЕ і ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить 85,3% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії, - 11,4%, борг прямих промислових споживачів - 3,3%.

"Протягом двох останніх тижнів 18 підприємств ТКЕ, що становить 10% від кількості найбільших боржників, повністю розрахувалися з "Нафтогазом" за спожитий газ", - сказано в повідомленні.

Найбільшим підприємством-боржником за спожитий газ (за винятком підприємств, які знаходяться в зоні АТО) залишається ДП "Криворізька теплоцентраль", борг якого становить 888 млн грн.

За минулий тиждень заборгованість ПАТ "Київенерго" перед компанією "Нафтогаз України" зменшилася на 83 млн грн (10%) і станом на 11 листопада поточного року складала 776 млн грн.

Нагадаємо, Краматорське теплопостачальне підприємство виплатило "Нафтогазу" 58,7 млн грн боргу за газ.