ua en ru

Борг Києва за електроенергію становить понад 1 млрд гривень

Борг Києва за електроенергію становить понад 1 млрд гривень Фото: "Київенерго" (УНІАН)

Основними боржниками залишаються підприємства життєзабезпечення Києва комунальної форми власності та населення

Борг Києва за використану електричну енергію перед ПАТ "Київенерго" на 1 жовтня 2017 року становить 1,012 млрд гривень. Про це повідомляє пресс-служба компанії.

Повідомляється, що основними боржниками залишаються підприємства життєзабезпечення Києва комунальної форми власності і населення.

Так, підприємства житлокомунгоспу, в т. год. підприємства життєзабезпечення міста, повинні за електроенергію 491,4 млн гривень. Борг КП "Київський метрополітен" становить 201,5 млн гривень.

Борг населення Києва за спожиту електричну енергію перед "Київенерго" на 1 жовтня 2017 р. склав 332,15 млн гривень, а найбільшими боржниками є споживачі Дарницького, Святошинського та Солом'янського районів - 48,9 млн гривень, 37,4 млн гривень і 37,4 млн гривень відповідно.

Заборгованість державного бюджету з компенсації пільг та субсидій за електропостачання перед компанією становить 141,49 млн гривень.

Нагадаємо, що борг ПАТ "Київенерго" перед "Нафтогазом" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшився на 184 млн гривень, тоді як сумарна заборгованість "Київенерго" становить 3 574 млн гривень.