ua en ru

Борг Греції різко скоротився в першому кварталі 2015 р

Борг Греції різко скоротився в першому кварталі 2015 р Фото: Греція

Борг Греції залишається найбільшим у єврозоні

Державний борг Греції різко впав в перші три місяці 2015 р., разом з тим, він залишається найбільшим у єврозоні. Про це свідчать дані, опубліковані в середу статистичним відомством Європейського союзу, повідомляє видання Vestifinance.ru.

Як повідомляється, Євростат зазначив, що сумарний борг 19 урядів-членів валютного блоку виріс до 92,9% від їх сукупного річного обсягу виробництва з 92% протягом останніх трьох місяців 2014 р. У той час як, за правилами ЄС, борг урядів не повинен перевищувати 60% від внутрішнього валового продукту.

"Фінансова криза 2008 р. спровокувала боргову кризу урядів, що особливо вдарило по єврозоні і змусило п'ятьох її членів шукати фінансову допомогу на міжнародному рівні. З початку боргової кризи в 2010 р, стратегія єврозони полягала в скороченні урядових боргів і підвищенні податків у спробі стримати зростання урядових боргів і знизити витрати на позики. Але п'ять років по тому борг як і раніше росте, хоча і з уповільненням темпів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило кредитний рейтинг Греції на два щаблі - до "ССС +" з "ССС-", зазначивши досягнуті країною принципові домовленості про отримання третього пакета фінансової допомоги.

На думку агентства, дефолт країни за її фінансовими зобов'язаннями вже не є неминучим. Прогноз по рейтингу - "стабільний".