ua en ru

Документи, підписані в Москві, не приведуть до вступу України до МС, - Арбузов

Жоден документ, підписаний 17 грудня в Москві, не приведе до вступу України в Митний союз. Про це заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов в ефірі телеканалу «1+1», коментуючи засідання міждержавної українсько-російської комісії, яке проведуть Президенти України та Росії. Також він підкреслив, що в країні сьогодні стабільна економічна ситуація і уряд її контролює.

«Я запевняю вас, що всі ті документи, які будуть підписані (у Москві, - ред.), націлені на економічну безпеку нашої країни, на торговельні відносини з нашими партнерами, у тому числі і з Росією», - сказав Сергій Арбузов.

При цьому він уточнив, що документи стосуються співпраці в галузях літакобудування, суднобудування, ракетно-космічного комплексу, ядерної та радіаційної безпеки та ін.

Коментуючи економічну ситуацію в країні , перший віце-прем'єр підкреслив, що вона стабільна - виплачуються пенсії, соціальні виплати. Крім того, за словами Сергій Арбузова, уряд вже підготував державний бюджет на наступний рік і готово подавати його в парламент, як тільки буде можливість.
«Ми працюємо з Європою, працюємо з Росією, з усіма нашими торговими партнерами, шукаємо вихід. І, як ви бачите, сьогодні (економічна - ред.) ситуація в країні стабільна», - додав перший віце-прем'єр.

Відповідаючи на питання про євроінтеграційні перспективи України, Арбузов зазначив, що країна готується до підписання Угода про Асоціацію з ЄС, і гарантією цього є створення на останній зустрічі з єврокомісаром Штефаном Фюле трьох робочих груп.

«Дуже важливі питання обговорювалися на останній зустрічі - це енергетичні, економічні, торгові питання і співпраця з міжнародними організаціями. По кожному ми створили робочу групу. Тобто сама робота підтверджує , що для нас це важливо, і ми йдемо до підписання», - резюмував перший віце-прем'єр.