ua en ru

Доповідач ПАРЄ з гуманітарних наслідків кризи в Україні відвідає Київ і Харків 17-18 листопада

Доповідач ПАРЄ з гуманітарних наслідків кризи в Україні відвідає Київ і Харків 17-18 листопада Джерело фото:официальный сайт ПАСЕ
Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з гуманітарних наслідків кризи в Україні Джим Шерідан відвідає Київ і Харків 17-18 листопада для вивчення проблем внутрішніх переселенців з Донбасу, а також - з Криму.

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з гуманітарних наслідків кризи в Україні Джим Шерідан відвідає Київ і Харків 17-18 листопада для вивчення проблем внутрішніх переселенців з Донбасу, а також - з Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАРЄ.

Як наголошується, в Києві доповідач зустрінеться з українськими чиновниками. Зокрема, запланована зустріч з віце-прем'єр-міністром, українською делегацією в ПАРЄ, а також представниками інших міжнародних організацій та місцевих неурядових організацій.

"Враховуючи ризик того, що ситуація з безпекою продовжує погіршується, кількість постраждалих людей, на жаль, також збільшується. У зв'язку з наближенням суворої зими в Україні, це створює країні загрозу в розміщенні внутрішньо переміщених осіб в інших частинах України, а також впливає на гуманітарну ситуацію в країні в цілому", - заявив Шерідан напередодні візиту в Україну.

Крім цього, повідомляється, що доповідач ПАРЄ 8-10 грудня відвідає Росію.

Нагадаємо, кількість переселенців з Криму, а також Донецької та Луганської областей станом на 8 листопада 2014 р. зросла до 452 тис. 65 осіб.