ua en ru

Доходи від надання послуг зв'язку в Україні становлять за І півріччя 2010 р. 22,6 млрд грн

Доходи, отримані суб'єктами господарювання усіх форм власності від надання послуг зв'язку, в Україні становлять за І півріччя 2010 р. 22,6 млрд грн. Про це сьогодні повідомила перший заступник голови Адміністрації зв'язку Олена Довгаленко, передає прес-служба Міністерства траспорту та зв'язку.

Майже чверть загального обсягу доходів від послуг зв'язку забезпечили підприємства зв'язку, що входять до сфери управління Мінтрансзв'язку. "Доходи наших підприємств зростають вищими темпами, ніж доходи суб'єктів господарювання недержавного сектору зв'язку", - зазначила О.Довгаленко.

За оперативними даними, найвищі темпи зростання доходів за шість місяців 2010 р. спостерігаються від надання таких послуг: передачі даних та забезпечення доступу до мережі інтернет (на 28% більше, ніж за аналогічний період 2009 р.), поштового зв'язку (на 8,8 %), передачі та прийому телерадіопрограм, радіозв'язку (на 7,4 %). Доходи від послуг фіксованого телефонного зв'язку та рухомого (мобільного) зв'язку, які становлять близько 80 % загального доходу галузі, цього року сумарно не зростали.

У цілому по галузі зв'язку у січні-червні 2010 р. очікується сплата усіх податків, зборів та обов'язкових платежів до бюджету та Пенсійного фонду на суму 4,2 млрд грн. Підприємствами галузі зв'язку, що входять до сфери управління Мінтрансзв'язку та підпорядковані Держзв'язку, сплачено 1,63 млрд грн.