ua en ru

Доходи домогосподарств єврозони виросли на 0,6% в I кварталі, - Євростат

Доходи домогосподарств єврозони виросли на 0,6% в I кварталі, - Євростат Фото: Дохід домогосподарств єврозони зросли

Витрати додали трохи менше - 0,5%

Дохід домогосподарств країн єврозони виріс на 0,6% в I кварталі 2015 р. порівняно з попереднім кварталом. Про це повідомляється на офіційному сайті Евростату.

Доходи домогосподарств (у номінальному значенні) в регіоні в січні - березні поточного року зросли трохи швидше показника по споживанню (+0,5%) і повільніше інвестицій (+0,9%). У своєму звіті Євростат до інвестицій домогосподарств відносить в основному вкладення в покупку або оновлення житла.

За даними Євростату, в I кварталі 2015 р. ставка по заощадженнях домогосподарств в єврозоні залишилася на рівні 12,8% - такому ж, як і в IV кварталі 2014 р. Ставка по заощадженнях домогосподарств в ЄС склала 10,6%, що ненабагато більше показника за попередній квартал (10,5%).

Порівняно стабільним залишився також показник ставки інвестування домогосподарств в ЄС - 7,8% у першому кварталі 2015 р. порівняно з 7,9% у попередньому кварталі. У єврозоні показник зберігся на рівні 8,2%, так само, як і у попередніх двох кварталах.

У своїх матеріалах Євростат пояснює, що ставка інвестування домогосподарств визначається співвідношенням валових інвестицій до доходу після сплати податків. До інвестицій в даному випадку експерти не відносять придбання товарів тривалого користування, а тільки купівлю або ж оновлення житла. У випадку зі ставкою по заощаджень домогосподарств, то цей показник визначається, як відношення загальних заощаджень до доходу після сплати податків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за прогнозом МВФ, ВВП єврозони в 2016 р. виросте на 1,7%.